Fysiotherapie Birgit Schmitz

Elleboog

De elleboog kan vervelende klachten geven zodat u uw werk en sport niet meer zo goed kunt uitvoeren. De tennisarm en de golfers arm zijn de meest voorkomende klachten aan de elleboog.

Tennisarm
De tennisarm kan ontstaan door tennis maar ook door veelvuldig computerwerk waarbij u de muis veel gebruikt. Vaak zijn het meer structuren die een factor spelen in deze aanhoudende klacht. Een behandeling tenniselleboog wordt gedaan vanuit de Manuele therapie bij Birgit Schmitz en moet na
3-5 behandeling duidelijk verbeterd zijn.

Golfers arm
Een golfers arm ontstaat doordat je veel buigbewegingen met de pols en elleboog maakt gedurende uw sport en/of werk. Ook deze klacht kan zeer hardnekkig zijn en ook hier spelen veel factoren een rol bij het aanhouden van de pijnklachten.

Beide klachten ontstaan vaak eerder maar kan het lichaam de klachten redelijk goed opvangen en compenseren. Dat betekent zodra men echte klachten krijgt de schade al langer plaatsvindt. Daarom zijn deze klachten ook vaak zo hardnekkig omdat ze al veel langer gaande zijn zonder dat men er echt weet van heeft.