Fysiotherapie Birgit Schmitz

Sportanalyse

Een sportanalyse is een onderzoek bestaand uit:
- Intake
- Fysiek onderzoek (gewrichten, spieren)
- 2 D scan voeten
- Drukmeting voeten
- Video analyse (sport gerelateerd, bv hardlopen)
- Conclusie en advies

Waarom een sportanalyse?
Er zijn diverse redenen om een analyse te laten maken, bijv. naar aanleiding van een sportblessure of een preventieve analyse. Als het om een sportblessure gaat kunnen de sportfysiotherapeut (Birgit Schmitz) en de podotherapeut (Joost de Bock, Foot-Vision) samenwerken indien dit nodig blijkt te zijn. Het belangrijkste doel is de oorzaak van het ontstaan van blessures te vinden. Door het gebruik van diverse metingen en onderzoeken kunnen we een duidelijke beeld krijgen van de situatie en een gericht advies geven.

Blessures kunnen ontstaan door overbelasting, afwijkende beweegpatronen, materialen die niet passen bij de betreffende sporter. Wordt er wel gekeken naar de beweeglijkheid van je voet en je tenen als je hardloopschoenen koopt? Waarom heeft iemand veel hamstringklachten? Zo zijn er heel veel vragen over blessures.

De duur van de sportanalyse is 60-90 minuten. Dit is afhankelijk van of het een preventieve analyse is of op basis van een blessure.
De kosten:
- 60 minuten €79,00  
- 90 minuten €118,50
(afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunt u in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding voor de sportanalyse door de sportfysiotherapeut en de podotherapeut, de kosten van de podotherapeut worden apart berekend).
De sportanalyse is inclusief verslaglegging, deze krijgt u digitaal per mail toegestuurd.