Fysiotherapie Birgit Schmitz

Voorste kruisband

Voorste kruisband revalidatie is een langdurige geschiedenis maar wij zetten hoog in met ons revalidatie programma. Onze praktijk is innovatief en onderzoekt zelf de functionaliteit van eigen protocollen welke ontstaan zijn in de laatste 20 jaar. Wij doen iedereen met knieklachten specifiek meten voor de hamstring. Hieruit is gebleken dat 90% van de metingen duidelijk verschil aantoont bij personen die knieklachten hebben. Soms is de kracht van de hamstring aan het aangedane been met 60% verminderd t.o.v. van het gezonde been.

Hierdoor hebben we een trainingsmethode ontwikkeld waar we eerst coördinatie en stabiliteit trainen voordat we daadwerkelijk krachttraining gaan.
In fase 0 bereiden we ons voor op fase 1 t/m 4 waarbij fase 4 wedstrijdfit als einddoel vast staat. Onze revalidatie kan binnen 6 maanden afgerond worden indien het revalidatietraject zorgvuldig nageleefd wordt.

U kunt bij ons pre-operatief komen trainen als u het revalidatietraject bij ons volgt. Dit bieden wij aan om ervoor te zorgen dat de kracht zo optimaal mogelijk is voor de operatie.

Bent u in het verleden aan een voorste kruisband geopereerd dan nodigen we u uit om op afspraak gratis de hamstring te laten meten. Wij zijn namelijk zeer benieuwd naar de meetresultaten. Ongeacht of u op dit moment wel of geen klachten heeft aan uw knie.